default-image

100 τραυματίες σε δεύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ν.Υόρκη

Κόσμος
100 τραυματίες σε δεύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ν.Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την σιδηροδρομική τραγωδία που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, ένα νέο σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο Μπρούκλιν της αμερικανικής μεγαλούπολης σε ώρα αιχμής είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

«103 τραυματίες έχουν καταμετρηθεί στο σημείο του εκτροχιασμού του τρένου στο Atlantic Terminal, όλοι τους ελαφρά» ανέφερε νεότερο tweet που ανήρτησε η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 38 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος τόνισε ότι «από τύχη» δεν τραυματίστηκαν σοβαρά επιβάτες του τρένου, το οποίο μετέφερε 500 έως 700 ανθρώπους.

«Το δύο πρώτα βαγόνια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.»

«Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ένδεκα εκ των επιβατών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αν και «η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή», επισήμανε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Το σοβαρότερο τραύματα για το οποίο ακούσαμε να μιλάνε σε αυτήν την φάση είναι ένα σπασμένο πόδι» δήλωσε αφού επισκέφθηκε το σημείο.

«Έχουμε δει χειρότερα» τόνισε, υπενθυμίζοντας τον εκτροχιασμό ενός συρμού στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Χόμποκεν, πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1 ανθρώπου και τον τραυματισμό 114.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, Τόμας Πρέντεργκαστ είπε ότι πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για διευκρινιστεί ο λόγος που ο οδηγός δεν σταμάτησε εγκαίρως το τρένο.

Ο μηχανοδηγός είναι πιθανόν υπεύθυνος που δεν μπόρεσε να σταματήσει εγκαίρως το τρένο προτού χτυπήσει στα κιγκλιδώματα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Με αυτήν την ταχύτητα, είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη του μηχανοδηγού να σταματήσει το τρένο» τόνισε επιπλέον.

Στο Μπρούκλιν, οι επιβάτες περιέγραψαν το τρομακτικό και χαοτικό σκηνικό σε μηνύματά τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Άνθρωποι "πετούσαν" προς κάθε πλευρά» έγραψε στο Facebook η Σερένα Τζένεϊ, επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News