default-image

Γκάφα τουρκικών Αρχών: Αυτός τελικά είναι ο μακελάρης

Κόσμος
Γκάφα τουρκικών Αρχών: Αυτός τελικά είναι ο μακελάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ταυτότητα του τζιχαντιστή τρομοκράτη που αιματοκύλισε το κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη και έστειλε στο θάνατο 39 αθώους ανθρώπου αναζητούν οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης κατάγεται είπε από τη από μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Κίνας, ή το Αφγανιστάν ή την Τσετσενία ή το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν.

Ο άνδρας είναι γύρω στα 25 και θα μπορούσε να είναι μέλος του ίδιου πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που εξαπέλυσε την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 28 Ιουλίου 2016 σκοτώνοντας συνολικά 45 άτομα.

Μετά το φιάσκο με τις λάθος φωτογραφίες οι μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στο φως νέες φωτογραφίες του δράστη και έχουν στήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της 39 νεκρούς και 64 τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες»: «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει χαρακτηριστικά η τζιχαντιστική οργάνωση.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας τη μέθοδο αυτή που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη της ευθύνης για επιθέσεις.

Προς το παρόν η ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ δεν έχει σχολιαστεί από Τούρκους αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα ο δράστης παραμένει άφαντος, γεγονός που βυθίζει στον τρόμο την Τουρκία.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι νεαρής ηλικίας, πιθανότατα γύρω στα 25, ενώ το γεγονός ότι δεν μιλούσε καλά τουρκικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η καταγωγή του ενδέχεται να είναι είτε από το Κιργιστάν είτε από το Ουζμπεκιστάν.

Μετά τη λάθος φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, σήμερα οι αστυνομικές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη όπως ακριβώς κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού μαγαζιού, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθαρά.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρουν ότι ήταν ψύχραιμος και χαμογελούσε την ώρα που σκότωνε ενώ φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ».

«Οκτώ συλλήψεις» για την επίθεση του ISIS  

H αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε οκτώ υπόπτους για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική επίθεση στο ματωμένο κλαμπ.  

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 147 προσαγωγές υπόπτων τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρισης την εβδομάδα των εορτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας πως συνολικά συνελήφθησαν 25 άτομα.

Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση των τουρκικών αρχών πραγματοποιήθηκε από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News