default-image

Νιγηρία: Ανατινάχθηκε 10χρονη ζωσμένη με εκρηκτικά

Κόσμος
Νιγηρία: Ανατινάχθηκε 10χρονη ζωσμένη με εκρηκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε ένα 10χρονο κοριτσάκι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη βορειοανατολική Νιγηρία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά, στο Μαϊντουγκούρι, τον θύλακα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, όταν ένα κοριτσάκι 10 ετών ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο λίγα μέτρα μακριά από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος σε καντίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το 10χρονο κορίτσι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Το κορίτσι «Έχασε τη ζωή του επιτόπου. Επίσης ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τα θραύσματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στην οποία το 10χρονο κορίτσι πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Μπόρνο Βίκτορ Ισούκου επιβεβαίωσε χθες την είδηση για την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ήταν δύο, και ότι το άλλο κορίτσι το λιντσάρισε το οργισμένο πλήθος προτού προλάβει να ανατινάξει και αυτό τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να διευκρινίσει την ηλικία των δύο κοριτσιών. Ωστόσο ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που βοήθησε στην απομάκρυνση της σορού αυτού που ανατινάχθηκε επιβεβαίωσε ότι «Δεν ήταν μεγαλύτερο από 10 ετών».

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις πραγματοποιεί συνήθως η Μπόκο Χαράμ, η οποία στρατολογεί συχνά γυναίκες και νεαρά κορίτσια για την πραγματοποίηση επιθέσεων αυτοκτονίας.

Στις 11 Δεκεμβρίου, δύο κοριτσάκια περίπου 7 ετών ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα σε μια πολυσύχναστη αγορά του Μαϊντουγκούρι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News