default-image

Αποτροπιασμός και καταδίκη από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο

Κόσμος
Αποτροπιασμός και καταδίκη από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βαθιά συλλυπητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, μετέφερε το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Γιασάρ Τσεβίκ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Βαθιά συλλυπητήρια για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στον τουρκικό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», μετέφερε χαρακτηριστικά το διπλωματικό γραφείο στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.  

Στο Twitter

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον τουρκικό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας».

Αναλυτικά, στις σχετικές αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει:

- «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη».

- «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

- «Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ώστε το 2017 να είναι χρονιά ειρήνης και ασφάλειας».

Οι ΑΝ.ΕΛ. καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με έντονο αποτροπιασμό την απίστευτης νοσηρότητας τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης που έσπειρε το θάνατο και προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε ο Ν. Βούτσης  

Την απερίφραστη καταδίκη του και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε επίσης τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων, καθώς και τις ευχές του προς τους τραυματίες για ταχεία ανάρρωση.

Τα αισθήματα τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος της Βουλής διαβίβασε μέσω της διπλωματικής οδού.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση

Την καταδίκη του για την "πολύνεκρη δολοφονική επίθεση" το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη και τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στον τουρκικό λαό, εκφράζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως αυτή η ενέργεια, όπως και οι προηγούμενες αντίστοιχες, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί γύρω από την κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων στρατηγικής σημασίας, πυροδοτούν και ενισχύουν τον κύκλο του αίματος που έχει ανοίξει ως απόρροια αυτών των ανταγωνισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον αποτροπιασμό και τη θλίψη που γεννούν σε όλη την ανθρωπότητα τέτοιες πράξεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνει ότι «η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στόχευε ξεκάθαρα ενάντια σε ανθρώπους που ασπάζονται έναν κοσμικό τρόπο ζωής, έρχεται να προστεθεί στις φρικιαστικές ενέργειες που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη γείτονα χώρα».

«Η καρδιά μας και η σκέψη μας είναι στον τούρκικο λαό στον οποίο εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News