Κόσμος

Αποτροπιασμό για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει ο Αλεξανδρείας

Τη θλίψη όλης της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, και όλων των Χριστιανών της Αφρικής εξέφρασε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'.

Στο άκουσμα του θλιβερού γεγονότος της τρομοκρατικής επίθεσης που είχε σα συνέπεια το θάνατο μέχρι τώρα 25 αθώων πολιτών και τον τραυματισμό 31 ατόμων δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί έργο εξτρεμιστικών στοιχείων και μόνο.

«Εμείς εδώ στην Αίγυπτο, ζούμε ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, επισημαίνοντας ότι η συνύπαρξη αυτή των δύο θρησκειών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλον τον κόσμο και καταδίκασε τους υπαίτιους αυτού του τυφλού χτυπήματος εναντίον ανθρώπων πιστών προς τον Θεό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 38 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τέλος, ζήτησε να μεταφερθούν τα πιο θερμά συλλυπητήριά του και όλου του ελληνορθόδοξου Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β'.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια