Κόσμος

Nεκροί 25 άμαχοι μεταξύ τους και παιδιά στη Συρία

Μέχρι στιγμής 25 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, σκοτώθηκαν σε επιδρομές τις οποίες πιθανόν εξαπέλυσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία στην επαρχία Ιντλίμπ. Αυτό το γεγονός, ανέφερε το εδρεύων τη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο στόχαστρο των επιδρομών βρέθηκαν πολλές περιοχές της βορειοδυτικής επαρχίας της Συρίας, η οποία ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από αντάρτες, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Η Ρωσία είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος του συριακού καθεστώτος στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ ανακατέλαβαν, εν τω μεταξύ, άλλες πέντε συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι. Ανάμεσά τους βρίσκεται η στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάαρ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον πάνω από το 70% του μέχρι πρότινος προπυργίου των αντικαθεστωτικών, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνοικίες αλ Σάαρ, Ντάχρατ Αουάντ, Τζούρετ Αουάντ, Καρμ αλ Τζάμπαλ και και Καρμ αλ Μπάικ, στο κεντρικό τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, «ανακτήθηκαν από το καθεστώς, το οποίο απωθεί όλο και περισσότερο τους αντάρτες», ανέφερε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρθηκε επίσης στην ανακατάληψη της Σάαρ -της μεγαλύτερης από τις γειτονιές που ανέκτησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος- και άλλων περιοχών.

Οι αντάρτες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τον συνδυασμό της αεροπορικής και της χερσαίας ισχύος των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων τους, έχουν πλέον περιοριστεί στο νότιο τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, μαζί με χιλιάδες οικογένειες που συνεχίζουν να ζουν υπό πολιορκία.

Πάνω από 50.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι και προσέφυγαν σε περιοχές όπου τον έλεγχο διατηρεί το καθεστώς μετά την έναρξη της συνεχιζόμενης επιχείρησης των κυβερνητικών δυνάμεων που έχει κοστίσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Πηγή:www.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια