Κόσμος

Κατά της οπλοφορίας στις ΗΠΑ η Levi's Strauss

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τζιν παντελονιών Levis Strauss & Co παρενέβη στο θέμα του ελέγχου όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τζιν παντελονιών Levi Strauss & Co παρενέβη στο θέμα του ελέγχου όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες χθες, με ανοιχτή επιστολή του που ζητά από τους πελάτες του να μην φέρνουν τον οπλισμό τους στα μαγαζιά της εταιρείας γιατί κάνει τους υπαλλήλους του και άλλους πελάτες να νιώθουν άβολα.

Σε ανοιχτή επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικών σχέσεων LinkedIn, ο Τσιπ Μπεργκ είπε ότι σέβεται το δικαίωμα της οπλοφορίας, που προστατεύεται από την δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, αλλά δεν θεωρεί ένα κατάστημα ρούχων τον κατάλληλο χώρο για να οπλοφορεί κανείς.

"Ουσιαστικά, το θέμα είναι το εξής: Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας ενώ ψωνίζετε για ρούχα ή δοκιμάζετε ένα τζιν παντελόνι. Πολύ απλά, τα όπλα δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα σκηνικά", είπε ο Μπεργκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος, που περιγράφει τον εαυτό του ως πρώην αξιωματικό του στρατού και πατέρα, είπε ότι πρόσφατα ένα όπλο που έφερε στα καταστήματά του πελάτης εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ δοκίμαζε παντελόνια και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του.

Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία του, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και συνδέεται ιστορικά με την Αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα, έχει καταστήματα σε πολλές πόλεις όπως το Παρίσι, τη Νίκαια και το Ορλάντο, όπου οι επιθέσεις ενόπλων τον έχουν προβληματίσει ως προς θέματα ασφάλειας στα καταστήματά του.

Σε μια δήλωση όπου λάμβανε υπ' όψιν το ευαίσθητο θέμα στις ΗΠΑ, ο Μπέργκ διευκρίνισε ότι η εταιρεία του δεν θα απαγορεύσει την οπλοφορία στα καταστήματά του, αλλά ζήτησε από "υπεύθυνους ιδιοκτήτες όπλων" να αφήσουν τον οπλισμό τους στα σπίτια τους.

Η 163χρονη εταιρεία είναι η πιό πρόσφατη στον κατάλογο εταιρειών που έχουν ζητήσει από τους πελάτες τους να αφήσουν τα όπλα τους στο σπίτι. Μεταξύ των εταιρειών αυτών συγκαταλέγονται οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων Target, ηχητικών συστημάτων Sonic, και έτοιμου φαγητού Chili's.

Συντηρητικοί εξέφρασαν την οργή τους για το μήνυμα της Levi's στο διαδίκτυο, με τον ακροδεξιό ισότοπο Breitbart να μεταδίδει την είδηση σε άρθρο με τίτλο, "Levi Strauss - Μη φέρνετε τα νόμιμα, μη-ορατά όπλα σας στα καταστήματά μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια