default-image

Οδύνη ΥΠΕΞ για το χαμό των μαθητών στα Άδανα της Τουρκίας

Κόσμος
Οδύνη ΥΠΕΞ για το χαμό των μαθητών στα Άδανα της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύνη εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για το δυστύχημα που σημειώθηκε σε σχολικό κτήριο κοντά στα Άδανα της Τουρκίας, προκαλώντας τον τραγικό θάνατο μεγάλου αριθμού νεαρών μαθητριών.

Στη σχετική ανακοίνωση εκφράζονται ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και η αμέριστη συμπαράσταση της χώρας μας στο φίλο λαό της Τουρκίας.

Έξι συλλήψεις για την πυρκαγιά  

Υπενθυμίζεται ότι έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Άδανα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 11 μαθήτριες και μία δασκάλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Οι έξι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του κοιτώνα, τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν οι αρχές για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η φωτιά στον κοιτώνα στην πόλη Αλαντάγκ φαίνεται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, και κατέκαιγε το κτίριο επί τρεις ώρες τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη προτού τεθεί υπό έλεγχο. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, σοροί μαθητριών βρέθηκαν κοντά στην έξοδο κινδύνου, η οποία ήταν κλειδωμένη, με αποτέλεσμα τα κορίτσια να μην καταφέρουν να την ανοίξουν και να σωθούν.

Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι οι αρχές σήμερα προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις νεκρές μαθήτριες, ενώ πρόσθεσε ότι όλες είναι μικρότερες των 14 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News