Κόσμος

Εκατοντάδες πρόσφυγες συλλαμβάνονται και ανακρίνονται

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι η συριακή κυβέρνηση έχει συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού εξαιτίας της επιχείρησης του συριακού στρατού για την ανακατάληψή του.

Μια πηγή από τον συριακό στρατό διέψευσε ότι έχουν γίνει συλλήψεις, όμως επεσήμανε ότι οι ταυτότητες των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες ελέγχεται και ότι οποιοσδήποτε δεν έχει ταυτότητα τοποθετείται «σε συγκεκριμένο μέρος» σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι άμαχοι.

Η πηγή επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για το ενδεχόμενο αντάρτες να εγκαταλείπουν την πόλη μαζί με τους αμάχους.

«Μεγάλος αριθμός ανθρώπων βγήκε από την πόλη», εξήγησε η πηγή. «Υπάρχει μεγάλος αριθμός (ανθρώπων) που πρέπει να ελεγχθεί. Αυτή είναι η κατάσταση».

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κρατά και ανακρίνει εκτοπισμένους που έχουν καταφύγει στις βορειοανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού που έχουν περιέλθει στον έλεγχο του στρατού.

Κάποιοι νεαροί άνδρες ενδέχεται να αναγκαστούν να ενταχθούν στον συριακό στρατό, ενώ άλλοι ερευνώνται, πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι αγνοούνται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια