Κόσμος

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη Μοσούλη

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι πιο φτωχές οικογένειες στη Μοσούλη αγωνίζονται να βρουν τροφή καθώς αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι πιο φτωχές οικογένειες στη Μοσούλη αγωνίζονται να βρουν τροφή καθώς αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων μετά την έναρξη της επιχείρησης του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Βασικοί πληροφοριοδότες μας λένε ότι οι φτωχές οικογένειες αγωνίζονται να βρουν επαρκή τροφή», δήλωσε η Λίζε Γκράντε συντονίστρια του ΟΗΕ στο Ιράκ για ανθρωπιστικές υποθέσεις. «Είναι πολύ ανησυχητικό».

Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη Μοσούλη από τον βορρά, τα ανατολικά και τα νότια, την ώρα που παραστριατιωτικές σιιτικές μονάδες προσπαθούν να πλησιάσουν από τα δυτικά. Την προηγούμενη εβδομάδα οι μονάδες αυτές έκοψαν τον δρόμο που συνδέει τη Μοσούλη με τη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ στη Συρία, σταματώντας τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών.

«Στη χειρότερη περίπτωση βλέπουμε οικογένειες που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα στη Μοσούλη να βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη», επεσήμανε η Γκράντε.

«Όσο περισσότερο διαρκέσει η απελευθέρωση της Μοσούλης, τόσο πιο δύσκολες θα γίνουν οι συνθήκες για τις οικογένειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια