default-image

Δεν παραιτείται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί

Κόσμος
Δεν παραιτείται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, διέψευσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί σκέφτεται να παραιτηθεί.

Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αφρίκα", που σχολίαζε ανταπόκριση του ΡΙΚ από την Κωνσταντινούπολη στην οποία, κατά την εφημερίδα, διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήρθε στα κατεχόμενα για να πείσει τον κ. Ακιντζί να μην παραιτηθεί.

"Η είδηση είναι αβάσιμη και δεν υπήρχε στην ατζέντα τέτοιο θέμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου", αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπουρτζιού, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί «εργάζεται για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο "λαό"».

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη 'Αννα Ανδρέου, με σημερινή ανακοίνωσή της, που απέστειλε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αφρίκα" και το χαρακτηρίζει "ανυπόστατο και ψευδές".

"Σε πρόγραμμα του ΡΙΚ, έπειτα από ερώτηση για φήμες ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θέλει να παραιτηθεί, είπα ότι στην τουρκοκυπριακή πλευρά τέτοια δημοσιεύματα ή φήμες δεν υπάρχουν και πως αυτές οι φήμες φαίνεται να προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά," σημειώνει στη ανακοίνωσή της η Άννα Ανδρέου.

Είπε επίσης πως "οι φήμες στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στην Κύπρο για να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην παραιτηθεί δεν φαίνεται να ευσταθούν και είναι φυσικό ο Τούρκος υπουργός να πήγε στα κατεχόμενα για να ενημερωθεί καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ο κ. Ακιντζί δεν είχε ενημερώσει κανένα Τούρκο αρμόδιο."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News