Κόσμος

Νεκρή η εγγονή του «ορκισμένου» εχθρού του Πούτιν

Τραγικό θάνατο βρήκε η εγγονή του «ορκισμένου» εχθρού του βλαντιμίρ Πούτιν, όταν το αυτοκίνητό της έπεσε σε λίμνη, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Συγκεκριμένα, η απαστράπτουσα Ντιάνα Λεμπέντεβα, η εγγονή του επιχειρηματία Πλάτων Λεμπέντεβ, ή αλλιώς γνωστή ως «Lady D», πνίγηκε στη λίμνη Λουγκάνο της ομώνυμης τοποθεσίας στην Ελβετία.

Η κοπέλα απολάμβανε στην Ελβετία τις διακοπές της και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις ελβετικές αρχές, η Ντιάνα έκανε αγώνες ταχύτητες με άλλο αυτοκίνητο, όταν το όχημά της βγήκε εκτός ελέγχου και κατέληξε στο βυθό της λίμνης.

Ο τραπεζίτης παππούς της φυλακίστηκε 11 χρόνια για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι δίκες στις οποίες σύρθηκε, είχαν πολιτικό κίνητρο, καθώς, επί της ουσίας, αποτελεί μία από τις ελάχιστες φωνές της αντιπολίτευσης απέναντι στον Βλάντιμιρ Πούτιν.  

Ο Λεμπέντεβ ήταν στενός συνεργάτης του πρώην δισεκατομμυριούχου και επίσης εχθρού του Πούτιν, Μιχαήλ Κοντορκόφσκι, επικεφαλής μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας, ο οποίος επίσης είχε φυλακιστεί.

Ο Πλάτων Λεμπέντεβ φυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2003 και αφέθηκε ελεύθερος το 2014, όπως και ο Κοντορκόφσκι. Μετά την αποφυλάκισή τους οι δύο πρώην συνεργάτες ξεκίνησαν δικαστική διαμάχη 50 δισεκατομμυρίων με την κυβέρνηση για χαμένα έσοδα κατά το διάστημα της φυλάκισής τους από τις ρωσικές αρχές.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια