default-image

Ιράν: 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση τρένων

Κόσμος
Ιράν: 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σύγκρουση τρένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 103 τραυματίστηκαν όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με ένα άλλο τρένο σε έναν σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας του Ιράν, Τεχεράνης, μετέδωσαν κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Κοιμόμουν όταν συνέβη το δυστύχημα. Νόμιζα ότι επρόκειτο για βομβαρδισμό… Όταν άνοιξα τα μάτια μου, υπήρχε παντού αίμα» δήλωσε ένας τραυματίας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας έκανε γνωστό μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Tasnim ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί και ότι ο τελικός απολογισμός ανέρχεται σε 44 νεκρούς. Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που συνέβη στην επαρχία Σεμνάν στη βόρεια Ινδία συνεχίζονται.

Ο επαρχιακός κυβερνήτης του Σεμνάν Μοχαμάντ Ρέζα Καμπάζ είπε στην ιρανική τηλεόραση ότι φαίνεται πως ένα τρένο που εισερχόταν στον σταθμό Χαφτ-Καν στα περίχωρα του Σαχρούντ έπεσε πάνω σε ένα άλλο το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης.

«Η αρχική έρευνα καταδεικνύει ότι μια μηχανική βλάβη, που πιθανόν προκλήθηκε από τον παγωμένο καιρό, ανάγκασε την ταχεία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ταμπρίζ και Μασχάντ, να σταματήσει (στο Χαφτ- Καν)» εξήγησε ο Καμπάζ.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News