Κόσμος

Ο Τραμπ νίκησε με διαφορά 10.704 ψήφων στο Μίσιγκαν

Ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών νίκησε την δημοκρατική του αντίπαλό Χίλαρι Κλίντον με 10.704 ψήφους στην πολιτεία Μίσιγκαν.

Ο νεοεκλεγείς ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών νίκησε την δημοκρατική του αντίπαλό Χίλαρι Κλίντον με 10.704 ψήφους στην πολιτεία Μίσιγκαν, σύμφωνα με πιστοποιημένα ανεπίσημα αποτελέσματα ανά κομητεία που δημοσιεύθηκαν χθες από τον πολιτειακό υπεύθυνο για τις εκλογές.

Ο Τραμπ έλαβε 2.279.543 ψήφους έναντι των 2.268.839 που έλαβε η Κλίντον, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του γραμματέα της πολιτείας. Ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον πήρε 172.136 ψήφους και η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν 51.463.

Άλλοι εννιά υποψήφιοι μοιράστηκαν ένα σύνολο άλλων 30.000 ψήφων περίπου, στην προεδρική αναμέτρηση στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με τα νούμερα. Τα αποτελέσματα θα παραμείνουν ανεπίσημα έως ότου θεωρηθούν από το σχετικό συμβούλιο της πολιτείας στις 28 Νοεμβρίου.

Μερικές οργανώσεις μέσων ενημέρωσης δεν ανακήρυξαν νικητή στην προεδρική κούρσα στην πολιτεία τη βραδιά των εκλογών γιατί η διαφορά μεταξύ των δύο κυρίων υποψηφίων ήταν πολύ μικρή. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία όπου δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος νίκησε στις εκλογές.

Η πρώτη ανεπίσημη καταμέτρηση έδινε στον Τραμπ τη νίκη με λίγο μικρότερο ποσοστό από προηγούμενες καταμετρήσεις. Για παράδειγμα, μια καταμέτρηση στις 15 Νοεμβρίου που μεταδόθηκε από το ειδησειογραφικό κανάλι CNN έδειξε τον Τραμπ να υπερισχύει με 2.279.805 ψήφους έναντι της Κλίντον, που πήρε 2.268.193 ψήφους, μια διαφορά 11.612 ψήφων.

Εάν το Μίσιγκαν ανακηρύξει νικητή τον Τραμπ, τότε θα έχει συγκεντρώσει 306 ψήφους εκλεκτόρων έναντι των 232 της Κλίντον.

Η Κλίντον κέρδισε τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 2 εκατομμυρίων ψήφων, σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί την καταμέτρηση ψήφων Cook Political Report.

Σχόλια