default-image

Στους 146 οι νεκροί στην Ινδία

Κόσμος
Στους 146 οι νεκροί στην Ινδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε το τέλος των ερευνών, δυστυχώς οριστικοποιήθηκε και ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία που έφτασε τους 146.

Τα 14 βαγόνια της ταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιντόρε-Πάτνα εκτροχιάστηκαν την Κυριακή (χθες) γύρω στις 03:00 τοπική ώρα (23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) σε αγροτική περιοχή στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν.

"Ανασύραμε άλλα οκτώ πτώματα σήμερα και οι επιχειρήσεις έρευνας σταμάτησαν το μεσημέρι. Δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθούν επιζώντες", δήλωσε ο Ανίλ Σεκάουατ, εκπρόσωπος των διασωστών.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων οι διασώστες εργάστηκαν σκληρά για δύο ημέρες και μία νύχτα στην προσπάθεια να βρουν επιζώντες μέσα στα βαγόνια που κάηκαν από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση.

"Εκατόν σαράντα έξι άνθρωποι είναι νεκροί, 145 άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο του δυστυχήματος και ένας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βιτζάι Κουμάρ, εκπρόσωπος των ινδικών σιδηροδρόμων.

Περίπου 180 άνθρωποι νοσηλεύονται, από τους οποίους 60 σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε.

Γερανοί και εκσκαφείς καθάρισαν τα μεταλλικά συντρίμμια που είχαν φράξει τις σιδηροτροχιές. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στην περιοχή αναμένεται να επαναληφθεί απόψε.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επέβαιναν στο τρένο τη στιγμή του δυστυχήματος - ανάμεσά τους και πολλοί που δεν είχαν κάνει κράτηση ούτε διέθεταν εισιτήριο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο εκτροχιασμός ενδέχεται να οφείλεται στη κακή κατάσταση της γραμμής.

"Διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πιθανές αιτίες. Στους ενόχους θα επιβληθεί η πιο βαριά ποινή", δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων Σουρές Πράμπχου ενώπιον των ινδών βουλευτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News