default-image

Εικόνες που σοκάρουν από το βομβαρδισμό στο Χαλέπι

Κόσμος
Εικόνες που σοκάρουν από το βομβαρδισμό στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες που σοκάρουν. Ένα παιδιατρικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από βόμβα στο Χαλέπι και οι γιατροί βγάζουν τα πρόωρα μωρά από τις θερμοκοιτίδες τους για να τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλές μέρος.

Οι νοσοκομειακές αίθουσες έχουν καλυφθεί από καπνό και οι νοσηλεύτριες με δάκρυα στα μάτια μεταφέρουν τα μωρά.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει ο Independent από Σύρο δημοσιογράφο δείχνει τα πρόωρα μωρά να βρίσκονται στο πάτωμα καλυμμένα με μία κουβέρτα ενώ μία νοσοκόμα προσπαθεί να τα κρατήσει στη ζωή.

Δύο νοσοκομεία έγιναν στόχος των σφοδρότερων την τελευταία διετία βομβαρδισμών στο «ανταρτοκρατούμενο μισό», της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, το Χαλέπι.

Εκτός λειτουργίας για τους 250.000 πολιορκημένους αμάχους τέθηκε και το νοσοκομείο στη συνοικία Μάαντι, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο ασθενείς και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ελικόπτερα του συριακού στρατού έριχναν χθες βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά εναντίον 18 συνοικιών στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, ενώ οι αντάρτες «απαντούσαν» με 15 ρουκέτες στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις πλευρά της πόλης, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια.

Από την Τρίτη που επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί, έπειτα από διακοπή ενός μήνα, τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ επί τέσσερις μήνες δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις «θέλουν να συνδυάσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τον λιμό για να κάνουν τους αντάρτες να παραδοθούν», εκτιμά ο Τομά Πιερέ, ειδικός για τη Συρία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Συγκλονιστικό βίντεο: Διασώστες στο Χαλέπι βγάζουν από τα συντρίμμια μικρό αγόρι

Το παιδάκι γεμάτο αίματα στο πρόσωπο και στην μπλούζα του κλαίει αδιάκοπα σοκαρισμένο από αυτό που έζησε...

Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται αδιάκοπα και πολλά είναι τα παιδιά που πληρώνουν το τίμημα αυτού του πολέμου.

Κάμερες στο Ανατολικό Χαλέπι κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες όταν σωστικά συνεργεία κατάφεραν μετά από ώρες προσπαθειών να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια κτηρίου ζωντανό ένα δεκάχρονο αγόρι.

Το παιδάκι γεμάτο αίματα στο πρόσωπο και στην μπλούζα του κλαίει αδιάκοπα σοκαρισμένο από αυτό που έζησε...

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News