Κόσμος

Ινδία: Η πιο επικίνδυνη χώρα για τους λάτρεις των σέλφι

Ως η πιο επικίνδυνη χώρα για τους λάτρεις των σέλφι, αναδείχθηκε η Ινδία, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ιντραπράς, στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, το θάνατο έχουν βρει 76 άνθρωποι τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους.

Από τον Μάρτιο του 2014 σε όλον τον κόσμο έχουν σκοτωθεί 127 άνθρωποι στο κυνήγι της τέλειας σέλφι - οι περισσότεροι στην Ινδία. "Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο καταστροφικό που το 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από σέλφι παρά από επιθέσεις καρχαριών", σχολιάζουν οι ερευνητές στο μπλογκ τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κίνητρο είναι η επιθυμία των χρηστών να συγκεντρώσουν τα περισσότερα "Like" και σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει όμως καμία εξήγηση για το θλιβερό ρεκόρ της Ινδίας στον τομέα του "θανάτου από σέλφι".

Στη βόρεια Ινδία, όπως μεταδίδουν τα tanea.gr, τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους μπροστά σε μια υπερταχεία. Ένας άλλος σπουδαστής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 18 μέτρων, από την άκρη ενός γκρεμού. Στο Ταζ Μαχάλ, ένας Ιάπωνας τουρίστας τραυματίστηκε θανάσιμα γλιστρώντας στα μαρμάρινα σκαλιά του μαυσωλείου.

Το Πακιστάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση των "θανάτων από σέλφι", με 9 θύματα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 8 θύματα και η Ρωσία, με 6.

Σχόλια