default-image

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Κόσμος
Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπιού παρέμειναν στα σπίτια τους σήμερα εξαιτίας των εντεινόμενων επιδρομών του συριακού καθεστώτος, έπειτα από μια νύχτα χερσαίων μαχών ιδιαίτερης σφοδρότητας.

Την τέταρτη συνεχή ημέρα των βομβαρδισμών στο ανατολικό τμήμα της πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στόχος ήταν η συνοικία Μασάκεν Χανάνο, όπου τα κτίρια σείονταν με κάθε αεροπορική επιδρομή, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες το βράδυ βαρέλια με εκρηκτικά και βόμβες έπεφταν ως τα μεσάνυχτα σε πολλές ανταρτοκρατούμενες συνοικίες και οι κάτοικοι είχαν κλείσει τα φώτα στα σπίτια τους από το φόβο ότι θα γίνουν στόχοι.

Τη νύχτα μάχες ξέσπασαν μεταξύ των ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Σέιχ Σάιντ, μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι την οποία ο στρατός προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του εδώ και πολλές εβδομάδες.

«Οι συγκρούσεις ήταν πολύ σφοδρές», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν του Παρατηρητηρίου. «Το καθεστώς προχώρησε σε μια περιοχή προτού απωθηθεί από τους αντάρτες», πρόσθεσε.

Οι αντάρτες έριξαν περίπου 15 ρουκέτες στις περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έπειτα από μια διακοπή διάρκειας ενός μήνα των βομβαρδισμών του συριακού στρατού εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπιού, την Τρίτη ξεκίνησαν και πάλι οι βομβαρδισμοί από τους οποίους έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 65 άμαχοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News