Κόσμος

Δε θα παραλάβει ο Μπομπ Ντίλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο διάσημος μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα παραστεί στην τελετή, τον Δεκέμβριο, για να παραλάβει το βραβείο του – το Νόμπελ Λογοτεχνίας, επειδή έχει «άλλες δεσμεύσεις», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

Ο διάσημος μουσικός Μπομπ Ντίλαν δεν θα παραστεί στην τελετή, τον Δεκέμβριο, για να παραλάβει το βραβείο του - το Νόμπελ Λογοτεχνίας, επειδή έχει «άλλες δεσμεύσεις», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

"Η Σουηδική Ακαδημία έλαβε προσωπική επιστολή από τον Μπομπ Ντίλαν χθες, όπου εξηγούσε ότι δεν μπορεί να έρθει τον Δεκέμβριο στη  Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ στη λογοτεχνία", ανέφερε στην λιτή ανακοίνωση της η Επιτροπή.

Ωστόσο, όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο ίδιος στη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους, αποδέχεται την τιμή όπως και ότι... "Τα νέα για το βραβείο Νόμπελ με άφησαν άφωνο. Εκτιμώ τόσο πολύ αυτή την τιμή". 

Στις 13 Οκτωβρίου, ο αμερικανός τραγουδοποιός, 75 ετών, βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 - και έγινε ο πρώτος μουσικός που κερδίζει αυτό το βραβείο -«επειδή δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη μεγάλη παράδοση του αμερικανικού τραγουδιού».

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια