default-image

«Περίμενα 96 χρόνια»

Κόσμος
«Περίμενα 96 χρόνια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 18 Αυγούστου του 1920 στις γυναίκες των ΗΠΑ παραχωρήθηκε το δικαίωμα ψήφου. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε γεννηθεί η Εστέλ Λέιμποου Σούλτζ.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, η 98χρονη Εστέλ προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει την πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε την προεδρία της Αμερικής.

Η εγγονή της Εστέλ, Σάρα Μπενόρ ανέβασε μία φωτογραφία της γιαγιάς της στο Facebook να προσέρχεται στις κάλπες, γράφοντας: «Είναι ένα απόσπασμα από το αίτημα της γιαγιάς μου να πάει να ψηφίσει γιατί δεν ξέρει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Όπως είπε η ίδια "Η Εστέλ Λ. Σούλτζ, η οποία γεννήθηκε δύο χρόνια πριν οι γυναίκες πάρουν το δικαίωμα ψήφου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την ψηφοφορία διεκδίκησης της προεδρίας για πρώτη φορά από μία γυναίκα"».

Η Εστέλ με τη βοήθεια της εγγονής της, της κόρης της Ρομπέρτα και τους φίλους τους Τομ και Σόουν Φίλντς-Μάγιερ, ξεκίνησε μία ιστοσελίδα που ονομάζεται «Περίμενα 96 χρόνια», όπου έχουν συγκεντρωθεί φωτογραφίες και ιστορίες γυναικών που είναι πάνω από 96 χρόνων και πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε η 98χρονη Εστέλ στο Cosmopolitan.com αυτές είναι από τις λίγες εκλογές που πήρε μέρος στη ζωή της, εκτός φυσικά από όταν το οβάλ γραφείο διεκδίκησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.

«Είμαι 98 χρόνων και θα ήθελα να δω μία γυναίκα πρόεδρο να οδηγεί τον κόσμο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πίστευα ποτέ πως θα συμβεί αυτό. Νιώθω έκπληξη και μία μεγάλη συγκίνηση».

Βέβαια η 98χρονη ήταν σίγουρη για τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον και ετοιμάζονταν για τα επινίκια με έναν χορό μέσα στο σπίτι της, αφού όπως δήλωσε δεν μπορούσε να βγει στους δρόμους.

Κάτι που τελικά δεν κατάφερε να ζήσει…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News