Κόσμος

Ομπάμα: Όλοι πλέον στηρίζουμε την επιτυχία του Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών να αφήσουν στην άκρη την απογοήτευση τους για την νίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου των προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ που θα τον διαδεχτεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στον Λευκό Οίκο, καλώντας τους να εργαστούν για μια επιτυχημένη μετάβαση της προεδρικής εξουσίας.

Μιλώντας σήμερα από τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα τόνισε πως θεώρησε ενθαρρυντικό γεγονός την έκκληση που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ για ενότητα.

«Όλοι τώρα υποστηρίζουμε να πετύχει να ενώσει και να ηγηθεί της χώρας», δήλωσε, σημειώνοντας πως η προεκλογική εκστρατεία ήταν μακρά και δύσκολη και πως ενώ κάποιοι Αμερικανοί πολίτες πανηγυρίζουν, άλλοι όχι.

Όπως επισήμανε, ο ίδιος και ο Τραμπ έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά τόνισε πως «όλοι θέλουμε το καλύτερο για αυτή την χώρα».

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η παράδοση της εξουσίας θα πραγματοποιηθεί με τον σωστό τρόπο επειδή στο τέλος είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως έχει δώσει οδηγίες στους επιτελείς του για να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τραμπ.

Σχόλια