Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Απρόοπτο με... όπλο για τον Τράμπ

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές.      

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το βήμα από τους άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ρίνο της Νεβάδα χθες Σάββατο βράδυ όταν ένας άνδρας από το κοινό φώναξε «όπλο», την ώρα που ο Τραμπ και η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον πραγματοποιούν περιοδεία στις πολιτείες που ενδέχεται να καθορίσουν το αποτέλεσμα της Τρίτης.

Δύο πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών έπιασαν τον Τραμπ από τους ώμους και τον οδήγησαν γρήγορα κάτω από το βήμα, ενώ παράλληλα αστυνομικοί έσπευσαν γύρω από τον λευκό άνδρα που είχε φωνάξει και βρισκόταν στις μπροστινές σειρές, κρατώντας τον με το πρόσωπο στο πάτωμα την ώρα που του έκαναν σωματική έρευνα. Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία απομάκρυνε τον άνδρα, αφού του είχε φορέσει χειροπέδες.

Ο Τραμπ, που έμοιαζε να μην έχει ταραχθεί, επέστρεψε στη σκηνή και συνέχισε την ομιλία του. «Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο για εμάς», είπε. «Αλλά δεν θα μας σταματήσουν ποτέ».

Οι Μυστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν αργότερα ότι το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας αγνώστων στοιχείων άνδρας που βρισκόταν στις πρώτες σειρές του κοινού φώναξε «όπλο».

Τράμπ

«Οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών και οι αστυνομικοί του Ρίνο αμέσως συνέλαβαν τον άνδρα. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του ατόμου και της γύρω περιοχής δεν βρέθηκε όπλο», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

«Διεξοδική έρευνα διεξάγεται αυτή τη στιγμή από τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες και το αστυνομικό τμήμα του Ρίνο», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο Τραμπ παρατήρησε ένα ενοχλητικό άτομο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στη σκηνή άρχισαν να δείχνουν έναν άνδρα στο κοινό. Τότε οι πράκτορες απομάκρυναν τον Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ευχαρίστησε τις Μυστικές Υπηρεσίες και τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Ρίνο και της Νεβάδα «για την άμεση και επαγγελματική τους αντίδραση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια