Κόσμος

6,4 Ρίχτερ "χτύπησαν" τη Χιλή

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών "χτύπησε" την κεντρική Χιλή, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν καταγράφθηκαν σημαντικές ζημιές, πρόσθεσε το CSN.

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης Κουρίκο (200 χλμ νότια του Σαντιάγο), σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Σεισμών (CSN), έγινε αισθητός νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα στο Σαντιάγο και προκάλεσε πανικό μεταξύ των κατοίκων, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 72 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τάλκας και περίπου 119 μίλια νότια του Σαντιάγο σε βάθος περίπου 56 μιλίων.

Ο στρατός από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι αυτός «ο σεισμός δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προκληθεί ένα τσουνάμι που θα έπληττε τις ακτές της Χιλής».

Το εθνικό Γραφείο για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων (Onemi) χαρακτήρισε τη δόνηση «σφοδρής έντασης».

Προβλήματα στο δίκτυο επικοινωνιών σημειώθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην πρωτεύουσα της χώρας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Χιλή βρίσκεται στον «δακτύλιο της φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή πολύ έντονης σεισμικότητας, που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί καταστροφικοί σεισμοί.

Το 1960 η περιοχή συγκλονίστηκε από σεισμική δόνηση μεγέθους 9,5 βαθμών, η ισχυρότερη στη σύγχρονη ιστορία.

Σχόλια