Κόσμος

Νεκροί δύο αστυνομικοί στις ΗΠΑ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στο Ντε Μόιν της Αϊόβα σε δύο χωριστές «επιθέσεις τύπου ενέδρας» και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητητό για να βρει τον δράστη ή τους δράστες.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά στο Ντε Μόιν της Αϊόβα σε δύο χωριστές «επιθέσεις τύπου ενέδρας» και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητητό για να βρει τον δράστη ή τους δράστες, μετέδωσε το NBC News.

Ένας αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε προάστιο του Ντε Μόιν. Ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα) μέσα στην πόλη, μετέδωσε το NBC News.

«Φαίνεται πως ήταν επιθέσεις τύπου ενέδρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντε Μοιν, σύμφωνα με το NBC.

Και οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα περιπολικά τους σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντε Μόιν Πολ Πάριζεκ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», δήλωσε. «Υπάρχει σίγουρα κίνδυνος εκεί έξω αυτή τη στιγμή».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως δεν θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τους φόνους.

Αυτές οι ένοπλες επιθέσεις σημειώνονται έπειτα από μια σειρά φόνων αστυνομικών, μεταξύ άλλων και σε ενέδρες στο Ντάλας και το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα. Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Ντάλας και τρεις σκοτώθηκαν αργότερα τον ίδιο μήνα στο Μπατόν Ρουζ.

Σχόλια