Κόσμος

«Ζούγκλα» του Καλαί: 100 παιδιά πέρασαν τη νύχτα στο κρύο

Περίπου 100 ανήλικοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, πέρασαν απροστάτευτοι και μέσα στο κρύο, τη

νύχτα της Πέμπτης, έξω από τη «Ζούγκλα» του Καλαί, όπως ονομάζεται η παραγκούπολη στη βόρειο Γαλλία, που ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισής της την Πέμπτη.

Οι ανήλικοι αυτοί δεν έχουν καταχωρηθεί σε αυτήν την προστατευόμενη ομάδα μεταναστών κι έτσι δεν είχαν το δικαίωμα φιλοξενίας τους στο Προσωρινό Κέντρο Υποδοχής (CAP) για τα ασυνόδευτα παιδιά, που δημιουργήθηκε πλησίον της «ζούγκλας» κατά τη διάρκεια της διάλυσής της.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ Της ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΙ

Έως σήμερα το πρωί, οι ανήλικοι κοιμόντουσαν ακόμη στους «τόπους διαβίωσης» που υφίστανται στα νότια του παλαιότερου καταυλισμού, που είχε κλείσει τον Μάρτιο. Ορισμένοι εξ αυτών κοιμούνται στην εκκλησία και το τέμενος, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με εθελοντή της οργάνωσης αρωγής Care 4 Calais.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΣΧΗΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΙ

Περίπου 200 από τους νεαρούς ήδη είχαν περάσει την προχθεσινή νύκτα μέσα στο κρύο, μαζί με άλλους μετανάστες που ακόμη ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να περάσουν μία των ημερών στην αντίπερα όχθη στη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση, απηχώντας τις εκκλήσεις πολλών ΜΚΟ, χθες ζήτησε από τα Γαλλία να προστατεύσει τους ανηλίκους στη ζώνη του Καλαί, εκφράζοντας συνάμα την «έκπληξή της» για την ανακοίνωση της γαλλικής πλευράς, που ζήτησε από «τη Βρετανία να αναλάβει γρήγορα τις ευθύνες της και να υποδεχθεί τους ανηλίκους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια