default-image

Φορτηγάκι της αστυνομίας έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών

Κόσμος
Φορτηγάκι της αστυνομίας έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αστυνομία στις Φιλιππίνες έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ένα πλήθος 1.000 ανθρώπων που διαδήλωναν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα, ενώ εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν ένα φορτηγάκι της αστυνομίας να πέφτει πάνω στους διαδηλωτές.

Τουλάχιστον τρεις φοιτητές έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο αφού τους χτύπησε το φορτηγάκι, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Ρενάτο Ρέιες.

«Δεν υπήρχε καμία απολύτως δικαιολογία για τη χρήση βίας» τόνισε ο Ρέιες, γενικός γραμματέας της αριστερής οργάνωσης Μπαγιάν (Έθνος) στους δημοσιογράφους.

«Την ώρα που ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί ότι θα ακολουθήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, οι αστυνομικές δυνάμεις των Φιλιππίνων δρουν σαν σκυλάκια των ΗΠΑ», κατήγγειλε ο ίδιος.

Εικόνες που μετέδωσε το AP δείχνουν το φορτηγάκι να πέφτει επανειλημμένα πάνω στους διαδηλωτές, αφού αυτοί το περικύκλωσαν και άρχισαν να το χτυπούν με ξύλινα γκλομπ τα οποία απέσπασαν από αστυνομικούς.

Στη συνέχεια η αστυνομία συνέλαβε 23 διαδηλωτές που έσπασαν τη γραμμή των αστυνομικών και έριξαν κόκκινη μπογιά εναντίον τους και εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία για να ζητήσουν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα και για να υποστηρίξουν το αίτημα του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε για μια εξωτερική πολιτική που δεν θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ, τον μακροχρόνιο εταίρο της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News