default-image

Άφαντος ο Ντίλαν μετά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας

Κόσμος
Άφαντος ο Ντίλαν μετά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε ημέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση της απονομής του Νομπέλ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν. Στις μέρες αυτές έχει υπάρξει πληθώρα αντιδράσεων, θετικών και αρνητικών, από κοινό και κριτικούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πως νιώθει ο ίδιος ο νικητής. Ούτε καν η σουηδική Ακαδημία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ακαδημίας, δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με τον Ντίλαν, από την Πέμπτη που ανακοινώθηκε το βραβείο.

Η μόνιμη Γραμματέας της Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους, που απονέμει τα βραβεία ετησίως, ανέφερε σε σουηδικό ραδιόφωνο πως έχει επικοινωνήσει με έναν στενό συνεργάτη του Ντίλαν, αλλά όχι με τον ίδιο τον νικητή.

«Δεν ανησυχώ καθόλου. Έχω ένα προαίσθημα πως θα επικοινωνήσει μαζί μας», ανέφερε.

Η Ντάνιους είπε πως η Ακαδημία δεν θα κάνει περαιτέρω προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Ντίλαν, αλλά ελπίζει πως θα αποδεχθεί την πρόσκληση και θα παραστεί στην ετήσια τελετή απονομών στη Στοκχόλμη στις 10 Δεκεμβρίου για να παραλάβει το βραβείο του.

«Αν δεν θέλει να έρθει, τότε δεν θέλει να έρθει. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα κάνουμε ένα ωραίο και μεγάλο πάρτι», συνέχισε η Ντάνιους.

Μόνο δύο άνθρωποι έχουν αρνηθεί να παραλάβουν το Νομπέλ Λογοτεχνίας: ο Μπόρις Πάστερνακ το 1958 μετά από πίεση των σοβιετικών αρχών, και ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ το 1964.

Ο Ντίλαν, που βρίσκεται σε περιοδία στις ΗΠΑ, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο Νομπέλ κατά τη διάρκεια των συναυλιών του μετά την ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News