Κόσμος

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί παροτρύνουν τον κόσμο να ψηφίσει

Έμφαση στην ήττα του Αλ Γκορ από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους το 2000, δίνουν οι Δημοκρατικοί υπό το φόβο να μην επαναληφθεί ξανά το ίδιο μοτίβο.

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών επιστράτευσε τον Αλ Γκορ, αντιπρόεδρο της διακυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για υψηλό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Με την κίνηση αυτή, η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον επεδίωξε να δώσει έμφαση στην ήττα του Αλ Γκορ από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους το 2000.

"Δείτε το δικό μου παράδειγμα. Κάθε ψήφος μετράει, σίγουρα μετράει, τόνισε ο Γκορ μιλώντας σε αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτών της Κλίντον, σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο κολεγίου.

Ο Γκορ υπενθύμισε στους υποστηρικτές-ψηφοφόρους της Κλίντον την εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος πριν από 16 χρόνια, με την ανάδειξη του Μπους ως νικητή στη Φλόριντα με διαφορά μόλις 537 ψήφων, μετά την παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Η ομιλία του Γκορ έγινε στο κολέγιο, Dade College στο Μαϊάμι.

Σχόλια