Κόσμος

Κίνα: Θύματα μετά την κατάρρευση 4 κτιριακών συγκροτημάτων

17 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια αλλά και έξι επιζώντες, στην ανατολική Κίνα όταν κατέρρευσαν τέσσερα κτιριακά συγκροτήματα όπου διέμεναν εργάτες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και τα κρατικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 04.00 τοπική ώρα τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε αυτήν τη βιομηχανική ζώνη, που βρίσκεται στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Ζεζιάνγκ.

Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν και άλλοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν ήταν πενταώροφο.

θύματα στην πλειονότητα εργάτες

Σύμφωνα με έναν περίοικο που επικαλείται το πρακτορείο, τον Ζου Λιγκιάνγκ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους εργάτες που ζούσαν κι εργάζονταν στην περιοχή από άλλες επαρχίες της Κίνας.

Ένας επιζών, ο Γιαν Γιονγκφά, είπε επιπλέον στο Νέα Κίνα ότι συγκατοικούσε σε ένα διαμέρισμα με άλλους τέσσερις εργάτες που δούλευαν για το ίδιο αφεντικό, το οποίο τους είχε νοικιάσει το σπίτι. Σε κάθε διαμέρισμα διέμεναν τουλάχιστον δύο ή τρεις ενοικιαστές, υποστήριξε ο ίδιος.

Σε ένα δελτίο Τύπου, οι αρχές του Λουτσένγκ επισήμαναν ότι ξεκίνησαν μια έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια της κατάρρευσης των κτιρίων.

Μέλη των ομάδων διάσωσης, που επικαλείται το Νέα Κίνα, σημειώνουν ότι τα κτίρια είχαν οικοδομηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητά τους αγρότες, από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με το Associated Press, επιπλέον όροφοι κτίστηκαν αυθαίρετα με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των θεμελίων τους.

«Σκάβουμε με τα γυμνά μας χέρια προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που είναι θαμμένοι, επομένως οι επιχειρήσεις μας συνεχίζονται με πολύ αργούς ρυθμούς» εξήγησε ένας πυροσβέστης .

Σχόλια