default-image

2ος γύρος Χίλαρι - Τραμπ με προσβολές και κατηγορίες (video)

Κόσμος
2ος γύρος Χίλαρι - Τραμπ με προσβολές και κατηγορίες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίχως την τυπική χειραψία μεταξύ των δύο υποψηφίων ξεκίνησε το πολυαναμενόμενο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ Χίλαρι - Τραμπ στο Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον του Σαιντ Λούις στο Μιζούρι.

O Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα βάλει τη Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή διότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικό σέρβερ -και όχι του Υπουργείου- για τα μέιλ της κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ. Είπε επίσης ότι θα ζητήσει από ειδικό εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση, διότι -όπως υποστήριξε- η υποψήφια των Δημοκρατικών έθεσε σε κίνδυνο, με την ενέργειά της αυτή, την ασφάλεια της χώρας.

«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» είπε στην Κλίντον ο Τραμπ. «Ευτυχώς που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι υπεύθυνος για το νόμο σ' αυτή τη χώρα», απάντησε εκείνη. «Ναι», ανταπάντησε εκείνος, «διότι θα ήσουν στη φυλακή».

Η Χίλαρι επανέλαβε ότι από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα μέιλ της «δεν απεδείχθη ότι αυτά κατέληξαν σε λάθος χέρια» και κατηγόρησε τον Τραμπ ότι αποφεύγει να κάνει μια συζήτηση ουσίας προκειμένου να διασωθεί τώρα που «οι Ρεπουμπλικάνοι σε εγκαταλείπουν».

«Απολογούμαι στην οικογένειά μου και τους Αμερικανούς» είπε ο Τραμπ για τα σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες που έκανε το 2005 και τα οποία -μετά την αποκάλυψη του σχετικού βίντεο προ ημερών- έχουν προκαλέσει σεισμό στις ΗΠΑ και δοκιμάζουν τη συνοχή των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτηρίζοντάς τα, όμως, ταυτοχρόνως -σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να απαλύνει τις εντυπώσεις- «κουβέντες αποδυτηρίων». Είπε επίσης , ότι ο Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες: «Εγώ είπα, εκείνος έκανε».

Video: Σύγκρουση Χίλαρι - Τραμπ για το παρελθόν του Μπιλ Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για τη θέση του Προέδρου. Όπως είπε επί λέξει:

«Είπε ότι το βίντεο δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είναι. Εγώ λέω ότι είναι αυτός ακριβώς κι αυτό είναι σαφές σε όσους άκουσαν αυτά που είπε τότε».

Αναφορικά με το συριακό, η Χίλαρι είπε ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη αμερικανών στρατιωτών στην εμπόλεμη ζώνη, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, και πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο εξοπλισμού των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ. Ο Τραμπ από την πλευρά του εξέφρασε διαφωνία με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του ο οποίος υποστήριξε προσφάτως ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προσφύγουν στη χρήση βίας εάν η Μόσχα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά αμάχων. «Δεν είμαι υποστηρικτής ούτε της Ρωσίας ούτε του Άσαντ. Όμως πολεμούν, όπως και το Ιράν, τον ISIS», υπογράμμισε με νόημα.

Χίλαρι και Τραμπ συγκρούστηκαν για την υγειονομική περίθαλψη, για τους φόρους, για το σχόλιο της Κλίντον ότι οι μισοί από τους οπαδούς του αντιπάλου της είναι μια «δράκα αθλίων».

Ειδικά για το τελευταίο η Χίλαρι είπε ότι το μετάνιωσε σχεδόν αμέσως «διότι το πρόβλημά μου δεν είναι αυτοί αλλά εκείνος».

Ο Τραμπ ξανά και ξανά έλεγε ότι η θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν αποτυχημένη: «Σχεδόν στο σύνολό της η εξωτερική της πολιτική ήταν λάθος και καταστροφή».

Το ντιμπέιτ ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα ερώτηση από το κοινό. Ο ερωτών ζήτησε από τους δύο υποψηφίους να αναφέρουν κάτι θετικό για τον αντίπαλό τους. Η μεν Χίλαρι υπέδειξε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον στήριξαν ενώ εκείνος επαίνεσε την ακάματη επιμονή της.

Video: Γιατί σέβονται Χίλαρι και Τραμπ ο ένας τον άλλο

Η χειραψία που δεν αντάλλαξαν στην αρχή ήρθε τελικώς στο φινάλε και κατ' αυτόν τον τρόπο η τηλεμαχία ολοκληρώθηκε δίχως «μεγάλο νικητή» όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ.

πηγη:cnn.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News