Κόσμος

Εκρηκτικό το debate Κλίντον - Τραμπ μετά τα σεξιστικά σχόλια

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ καλείται να μονομαχήσει από μειονεκτική θέση απέναντι στην δημοκρατική αντίπαλό του στη δεύτερη τηλεοπτική τους αναμέτρηση.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ καλείται να μονομαχήσει από μειονεκτική θέση απέναντι στην δημοκρατική αντίπαλό του στη δεύτερη τηλεοπτική τους αναμέτρηση, στην τελευταία πράξη ενός καταστροφικού για εκείνον Σαββατοκύριακου.

Στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σαιν Λιούις, στο Μισούρι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κι η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον δύο συντονιστών και μίας επιτροπής από αναποφάσιστους ψηφοφόρους, η οποία θα μεταδοθεί απ' ευθείας απ' όλα τα μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Η Κλίντον θα προσπαθήσει να πείσει ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους για τις ηγετικές ικανότητες της, ενώ ο Τραμπ μετά την τροπή που πήραν τελευταία τα πράγματα, με την αποκάλυψη ενός βίντεο με σεξιστικές κι υποτιμητικές για τις γυναίκες δηλώσεις, είναι αναγκασμένος να διαχειρισθεί την κρίση. Ιδίως, μετά την αποψίλωσή του, το τελευταίο 48ωρο, από πολλούς υποστηρικτές του, ακόμη και μέσα από το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Συνεπώς, η αναμέτρηση αναμένεται να είναι πολύ περισσότερο θυελλώδης από την πρώτη, καθώς όλοι αναμένουν ποια πρόκειται να είναι η στρατηγική που θα επιλέξει ο Τραμπ, ώστε να μπορέσει να αναστρέψει το κατρακύλισμά του και την απομόνωσή του από πολλούς κύκλους.

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ

Οι δηλώσεις του το τελευταίο διήμερο δίνουν μία ιδέα για το που σκέφτεται να βασίσει την υπεράσπισή του. Ο Τραμπ προσανατολίζεται να δείξει συντριβή και μετάνοια—επαναλαμβάνοντας πόσο έχει αλλάξει από τότε και ζητώντας συγγνώμη—και παράλληλα ν' αντεπιτεθεί στην Κλίντον, στοχεύοντας τον σύζυγό της και τη φήμη του για τις ερωτικές του περιπέτειες.

Το Σάββατο μάλιστα, ο Τραμπ ξανα-ανέβασε στο Tweeter το μήνυμα μίας γυναίκας που είχε βοηθήσει το 1999 κι η οποία το 1978 είχε βιασθεί από τον Μπιλ Κλίντον.

Επίσης αναμένεται να διακηρύξει τη βούλησή του να φθάσει έως το τέλος, στο όνομα της δέσμευσής του απέναντι στους ψηφοφόρους και παρά τις εκκλήσεις ρεπουμπλικανών βουλευτών να αποσυρθεί.

Ανάλογα, ο Τραμπ θα κληθεί να πείσει πως πρόκειται να συμφιλιώσει όλους τους Αμερικάνους, όταν μέσα στο ίδιο του το κόμμα ηχηρά ονόματα ανακοίνωσαν το Σάββατο πως δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Τζον Μακ Κέιν και Μιτ Ρόμνεϊ, δύο πρώην υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ή ακόμη η πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια