default-image

Υεμένη: Βομβάρδισαν κηδεία σκοτώνοντας 140

Κόσμος
Υεμένη: Βομβάρδισαν κηδεία σκοτώνοντας 140

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τουλάχιστον 140 ανέρχονται οι νεκροί και πάνω από 525 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά, ανέφερε ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ.

"Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή", τόνισε ο Μακ Γκόλντρικ, σημειώνοντας πως ο απολογισμός του βασίζεται σε "αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση έναρξη έρευνας για την τραγωδία.

Νωρίτερα  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 520 τραυματίες.

Οι Χούτι απέδωσαν τις επιδρομές στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News