default-image

Υεμένη: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Κόσμος
Υεμένη: Περισσότεροι από 100 οι νεκροί από αεροπορική επιδρομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 520 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, που αποδίδονται στον υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμό, κατά πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στη Σαναά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι πρωτεύουσας της Υεμένης.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΕ 82 ΝΕΚΡΟΥΣ

«Ο απολογισμός είναι πολύ βαρύς: περισσότεροι από 520 τραυματίες και περισσότεροι από 100 μάρτυρες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του «υπουργείου Υγείας» στο τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al-Masirah, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί «αφού υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα μη αναγνωρισμένα λείψανα στον τόπο της επίθεσης, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων».

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του «υπουργού Εσωτερικών» της διοίκησης των Χούτι.

Ανάμεσά τους πολλά στελέχη του σιιτικού ανταρτικού κινήματος της Υεμένης που κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια και κατά του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός, σύμμαχος της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News