default-image

Προειδοποιήσεις Ομπάμα για τον τυφώνα Μάθιου

Κόσμος
Προειδοποιήσεις Ομπάμα για τον τυφώνα Μάθιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντας απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, προειδοποίησε όμως τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους από το Οβάλ Γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).

«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μάτι του κυκλώνα, που υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3, διασχίζει σήμερα τις ακτές της Φλόριντας με κατεύθυνση προς τον βορρά.

«Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους» όταν τους συστήνουν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, επισήμανε ο Ομπάμα.

«Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία», δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές, είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News