Κόσμος

Στις 22/ 10 εορτάζεται η 74η επέτειος των μαχών του Ελ Αλαμέιν

Παρουσία πολλών πρεσβευτών και εκπροσώπων της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου, αναμένεται να εορτασθεί φέτος η 74η επέτειος των ιστορικών μαχών του Ελ Αλαμέιν.

Παρουσία πολλών πρεσβευτών και εκπροσώπων της ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου, αναμένεται να εορτασθεί φέτος η 74η επέτειος των ιστορικών μαχών του Ελ Αλαμέιν, που αποτέλεσαν και την αρχή της πτώσης του ιταλογερμανικού άξονα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο ελληνικό νεκροταφείο του Ελ Αλαμέιν, 100 περίπου χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, εκεί όπου γραφτεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας του 20ού αιώνα, θα πραγματοποιηθεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων Ελλήνων αγωνιστών και θα ακουστεί το Προσκλητήριο Νεκρών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο διευθυντής Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών, Θυμάτων και Αναπήρων (Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α) του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α), συνταγματάρχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Έλληνας πρεσβευτής στο Κάιρο Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων, η σιγή ενός λεπτού εις μνήμην των ηρώων του Ελ Αλαμέιν και η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι έφεδρων πολεμιστών αγωνιστών καθώς και μέλη των διαφόρων συλλόγων παλαιών πολεμιστών, οι ελληνικές κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, η Αμπέτειος Σχολή και η Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου και τα ελληνικά Εκπαιδευτήρια Αλεξανδρείας, καθώς και τα Σώματα Ελλήνων Προσκόπων Αποδήμων Αιγύπτου.

Σχόλια