Κόσμος

Τουλάχιστον 22 μετανάστες νεκροί από ασφυξία σε βάρκα

Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότεροι από 22 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε μια αυτοσχέδια λέμβο μαζί με περίπου 1000 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης.

Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότεροι από 22 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν  σε μια αυτοσχέδια λέμβο μαζί με περίπου 1000 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης.

Όπως ανέφερε ο Άρης Μεσσίνης, φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από ασφυξία.

 «Ήταν μια ξύλινη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 1.000 άνθρωποι. Μέτρησα 22 νεκρούς, αλλά η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», δήλωσε ο Έλληνας φωτογράφος σε τηλεφωνική επικοινωνία από το πλοίο Astral όπου βρίσκεται, που έχει ναυλώσει η ισπανική ΜΚΟ ProActiva Open Arms.

Σύμφωνα με τον Μεσσίνη, στις 22:00 το βράδυ τους διασώστες του πλοίου Astral αντικατέστησαν μέλη του ιταλικού ναυτικού για να περισυνελλέξουν τους διασωθέντες και τα πτώματα.

Χθες Δευτέρα περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες είχαν ήδη διασωθεί από τις ιταλικές αρχές, ενώ σήμερα έως τις 19:00 το απόγευμα το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι συντόνισε τις επιχειρήσεις διάσωσης 16 πλοίων όπου επέβαιναν 1.800 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λιβύης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις σε άλλα 15 υπερφορτωμένα πλοία.

Σχόλια