default-image

Γυναίκα αποκεφαλίζει, καίει και... μαγειρεύει τζιχαντιστές

Life
Γυναίκα αποκεφαλίζει, καίει και... μαγειρεύει τζιχαντιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοράει πάντα μαύρα, ηγείται μιας ομάδας 70 ανδρών, είναι συνεχώς περιστοιχισμένη από ένοπλους, οι οποίοι την υπακούν πειθήνια και δεν αποχωρίζεται ποτέ το όπλο της. Είναι η 39χρονη Wahida Mohame (ή αλλιώς Um Hanadi) και αποτελεί το φόβο και τον τρόμο για τους τζιχαντιστές.

Σε έναν κόσμο για άνδρες στο επαρχιακό Ιράκ, οι γυναίκες πολεμίστριες αποτελούν σημαντική εξαίρεση. Η ίδια και οι άνδρες της, βοήθησαν πρόσφατα τις κυβερνητικές δυνάμεις να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος έξω από την πόλη.

Ξεκίνησε να πολεμά τους τρομοκράτες το 2004. «Έχω δεχτεί απειλές από τους ανώτερους ηγέτες του ISIS, ακόμη κι από τον ίδιο τον Abu Bakr (al - Baghdadi)», λέει αναφερόμενη στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη.

«Είμαι στην κορυφή της λίστας με τους πλέον καταζητούμενους», τονίζει. «Πάνω ακόμη κι από τον πρωθυπουργό», συνεχίζει θυμούμενη τις βομβιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί με παγιδευμένα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι της: «Το 2006, το 2009, το 2010 και τρεις φορές το 2013 και το 2014».

Ο πρώτος της άνδρας σκοτώθηκε πάνω στη μάχη. Ξαναπαντρεύτηκε αλλά ο ΙSIS σκότωσε και τον δεύτερο σύζυγό της στις αρχές του 2016, καθώς και τον πατέρα, αλλά και τους τρεις αδελφούς της. «Επίσης σκότωσαν το πρόβατο, τα σκυλιά και τα πουλιά μου», προσθέτει.

Μετά τους θανάτους των αγαπημένων της, η Um Hanadi άρχισε να μάχεται τους τζιχανιστές ακόμη πιο λυσσαλέα. «Τους σκότωσα. Τους αποκεφάλισα. Μαγείρεψα τα κεφάλια τους. Έκαψα τα σώματά τους».

Κατά τη διήγηση δεν προσπαθεί να βρει δικαιολογίες, να εξηγήσει τις πράξεις της με λογικά επιχειρήματα. Δεν εξομολογείται. Υπερηφανεύεται.

Μιλάει για τις έξι απόπειρες δολοφονίας που έχει δεχτεί και δείχνει τα τραύματα και τα σημάδια που της έχουν αφήσει, τα οποία όμως δεν τη σταμάτησαν από το να αγωνίζεται, σύμφωνα με την ίδια.

Η ίδια πάντως περιγράφει τον εαυτό της ως «νοικοκυρά». Έχει δύο κόρες, 22 και 20 ετών, οι οποίες έχουν, επίσης, εκπαιδευτεί για μάχη αλλά αυτό το διάστημα έχουν αναλάβει την ανατροφή των παιδιών τους.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News