default-image

Δεν ζητήθηκε βοήθεια της Μέρκελ για την Deutsche Bank

Κόσμος
Δεν ζητήθηκε βοήθεια της Μέρκελ για την Deutsche Bank

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Deutsche Bank δεν ζήτησε στήριξη από τη καγκελάριο Μέρκελ ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας John Cryan σε συνέντευξή του στη Bild ενώ διαμυνήει ότι η τράπεζα δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου «Σε κανένα σημείο δεν ζήτησα στήριξη από την Καγκελάριο.

Ούτε άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο» τόνισε ο Cryan. Ερωτηθείς για το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων που απαιτούν οι ΗΠΑ στα πλαίσια ενός διακανονισμού για παλαιότερες πωλήσεις τοξικών τίτλων που στηρίζονταν σε ενυπόθηκα δάνεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank εξέφρασε την άποψη ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα μεταχειρισθεί την Deutsche Bank όπως τις αμερικανικές τράπεζες που είχαν εμπλακεί σε παρόμοιες πωλήσεις τοξικών.

Αναλυτές αμφιβάλλουν κατά πόσο η γερμανική τράπεζα μπορεί να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 6 δισ. δολαρίων ή μεγαλύτερο χωρίς νέα κεφαλαιακή ένεση.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με επιπλέον νομικά κόστη για άλλες υποθέσεις που κατηγορείται. Πάντως, ο κ.Cryan ανέφερε ότι η Deutsche Bank έχει «λιγότερους κινδύνουςαπ' ότι προηγουμένως» και «διαθέτει επαρκή ρευστότητα» Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Die Zeit αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την διάσωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας σε περίπτωση που χρειασθεί νέα κεφάλαια και δεν μπορεί να τα βρεί στην αγορά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News