default-image

Ντομπρόβσκις: Σκληρότερη η λιτότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ

Κόσμος
Ντομπρόβσκις: Σκληρότερη η λιτότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα υφίσταται σκληρότερη οικονομική προσαρμογή εξαιτίας της λακιστικής στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016», ανέφερε μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το λαϊκισμό στην Ε.Ε., τη Δευτέρα, στη Ρίγα της Λετονίας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

Ο Λετονός επίτροπος επέλεξε να φέρει ως «παράδειγμα» την περίπτωση της Αθήνας. «Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα» είπε, λέγοντας πως «αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας».

«Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι [μεταρρυθμίσεις] της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί» είπε ο Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο επίτροπος ανέφερε επίσης, σύμφωνα με τις αναφορές, πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2015 αντί της ανάπτυξης που προβλεπόταν, εξαιτίας της «μη συνέχισης» των μεταρρυθμίσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News