Κόσμος

Τραγωδία στη Μεσόγειο με 130 νεκρούς πρόσφυγες

Τραγωδία στην Μεσόγειο όπου περισσότερα από 130 πτώματα περισυνελέγησαν από το αλιευτικό που μετέφερε πρόσφυγες και βυθίστηκε στη θάλασσα.

Το πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπουργκ Ράσεντ, ενός παραθαλάσσιου χωριού στο Δέλτα του Νείλου. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης και ψαράδες είπαν ότι διέσωσαν τουλάχιστον 169 ανθρώπους, ωστόσο η σύγχυση παραμένει σχετικά με το πόσοι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγκάχεντ είπε ότι 133 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από τα νερά της Μεσογείου, ενώ ο Μοχάμεντ Σουλτάν, κυβερνήτης της περιοχής Μπεχέιρα έκανε λόγο για 148.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας επισήμαναν ότι σχεδόν 600 άνθρωποι ταξίδευαν με το πλοίο. Εντούτοις ένας επιζών, οι δηλώσεις του οποίου καταγράφηκαν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι στους επιβαίνοντες είχε ειπωθεί πως περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο πλοίο, αλλά οι διακινητές πρόσθεσαν άλλους 50, με αποτέλεσμα το πλεούμενο να αρχίσει να βυθίζεται.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία και πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στην Ιταλία. Τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.

Σχόλια