default-image

Συρία: Σφοδρός βομβαρδισμός του Χαλεπίου από ρωσικά αεροσκάφη

Κόσμος
Συρία: Σφοδρός βομβαρδισμός του Χαλεπίου από ρωσικά αεροσκάφη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των ανταρτών συνοικίες του Χαλεπίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ την έναρξη επιχείρηση κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίσθηκαν σφοδρά χθες.

Ο Αμαρ αλ Σέμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε στο Reuters ότι πέντε πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από το Χαλέπι και θεωρεί ότι είναι ρωσικά.

Νέο κύμα βομβαρδισμών άρχισε τα ξημερώματα, έπειτα από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν διάφορες περιοχές του Χαλεπίου τη νύκτα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News