default-image

Ευρεία επιχείρηση του συριακού στρατού στο Χαλέπι

Κόσμος
Ευρεία επιχείρηση του συριακού στρατού στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια νέα, μεγάλη επιχείρηση στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού και κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τα φυλάκια των ανταρτών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αρχηγείο του στρατού στο Χαλέπι κάλεσε τους πολίτες στις ανατολικές συνοικίες της πόλης να αποφεύγουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι "τρομοκράτες". Πρόσθεσε ότι έχει προετοιμάσει "σημεία εξόδου" για όσους θέλουν να φύγουν, συμπεριλαμβανομένων και των ανταρτών.

Ο στρατός δεν διευκρίνισε αν εκτός από αεροπορικά πλήγματα θα γίνει και κάποια χερσαία επιχείρηση.

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνονταν στη Νέα Υόρκη, οι συζητήσεις μεταξύ ηγετών από 20 χώρες και διεθνείς οργανισμούς σε μια προσπάθεια να ξαναρχίσει η διπλωματική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όμως χωρίς να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News