default-image

Ινδονησία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις καταιγίδες στην Ιάβα

Κόσμος
Ινδονησία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις καταιγίδες στην Ιάβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 26 ανθρώπων, ενώ 19 αγνοούνται, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Βοήθεια άρχισε να φθάνει στην περιοχή Γκαρούτ της δυτικής Ιάβας, την πλέον πληγείσα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χθες όπου 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 αγνοούνται, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών.

Η μείωση των πλημμυρών έφερε στο φως το μέγεθος των ζημιών με τα σπίτια να έχουν μετατραπεί σε ερείπια, οχήματα να έχουν ανατραπεί και οι δρόμοι να έχουν γεμίσει λάσπη και συντρίμμια.

Ανάμεσα στα θύματα της κακοκαιρίας είναι περισσότερα από 10 παιδιά, ηλικία μικρότερης των 12 ετών, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.

Σε άλλη περιοχή της δυτικής Ιάβας, κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες προκάλεσε επίσης τον θάνατο τριών ανθρώπων στο Σουμεντάνγκ, ενώ ένας άνθρωπος αγνοείται.

Η εθνική υπηρεσία διαχείρισης των καταστροφών συνέστησε στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτής της ξηρής περιόδου λόγω του κλιματικού φαινομένου Λα Νίνια --κατά το οποίο παρατηρείται ψύξη των νερών του Ειρηνικού που οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας και σε μετεωρολογικές μεταβολές-- που ευθύνεται για τις ασυνήθεις βροχοπτώσεις γι αυτή την περίοδο του έτους στην Ινδονησία.

Τον Ιούνιο, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την κεντρική Ιάβα.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι σπάνια στο αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας με το τροπικό κλίμα, το οποίο ευνοεί τις καταρρακτώδεις βροχές και τις φυσικές καταστροφές.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News