default-image

Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης στην εκλογική ήττα

Κόσμος
Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης στην εκλογική ήττα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξάρτητα από τα τοπικά αίτια της ήττας, είναι έτοιμη να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική αποτυχία του κόμματός της στις χτεσινές εκλογές του Βερολίνου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

Η Μέρκελ αποδέχθηκε και την δική της ευθύνη, ότι δηλαδή έκανε λάθη στην πολιτική της για το προσφυγικό. Είπε ότι λυπάται για τη διστακτική της στάση το καλοκαίρι το 2015. Η ίδια και η κυβέρνησή της όμως, όπως εξήγησε, βασίστηκαν στους κανόνες του Δουβλίνου. "Aν μπορούσα θα γύριζα το χρόνο πίσω", είπε, ώστε η ίδια και η κυβέρνησή της να είχαν προετοιμαστεί καλύτερα για να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό, για το οποίο βρέθηκαν εντελώς απροετοίμαστοι. Θα προσπαθήσει πάντως, πρόσθεσε, να εξηγήσει την πολιτική της στους πολίτες πιο συστηματικά. "Προφανώς δεν τα κάναμε όλα σωστά. Δεν υπήρξαμε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην ενσωμάτωση (των προσφύγων). Τώρα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς. Και εγώ επίσης", τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Βερολίνο το χαρακτήρισε "μη ικανοποιητικό, απογοητευτικό αποτέλεσμα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βερολίνου δεν έχει πια πλειοψηφία και αυτό είναι πολύ πικρό", είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News