default-image

Στο νοσοκομείο με οξεία λοίμωξη ο Ζακ Σιράκ

Κόσμος
Στο νοσοκομείο με οξεία λοίμωξη ο Ζακ Σιράκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού για "θεραπεία οξείας λοίμωξης των πνευμόνων", ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Μαρόκο όπου βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Μπερναντέτ, ο 83χρονος πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους (1995-2007) "εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ για θεραπεία λοίμωξης των πνευμόνων όπου θα παραμείνει τις προσεχείς ημέρες", εξήγησε ο σύζυγος της κόρης του Κλοντ Σιράκ, Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού.

Ο Σιράκ, που φημιζόταν για τη πολύ καλή υγεία του, υπέστη εγκεφαλικό το 2005, κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής θητείας του. Το πρόβλημα αυτό εξασθένησε σε μεγάλο βαθμό την υγεία του και του άφησε σημάδια.

Μετά την αναχώρηση του από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρώην πρόεδρος νοσηλεύτηκε επανειλημμένα, κυρίως για δεκαπέντε ημέρες τον Δεκέμβριο του 2015, για αδυναμία.

Ο Σιράκ δοκιμάστηκε πολύ από τον θάνατο τον περασμένο Απρίλιο της Λοράνς, της πρωτότοκης κόρης του η οποία υπέφερε πολλά χρόνια από ανορεξία.

Οι οικείοι του, ωστόσο, έκαναν λόγο τις τελευταίες εβδομάδες για μια βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Ο Σιράκ διετέλεσε επί 12 χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας (1995-2007), δύο φορές πρωθυπουργός και δήμαρχος του Παρισιού για 18 χρόνια (1977-1995).

Η προεδρία του σφραγίστηκε από το "όχι" της Γαλλίας στον δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ που κήρυξε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους το 2003 και από την αναγνώριση της ευθύνης που φέρει το γαλλικό κράτος για τον εκτοπισμό χιλιάδων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News