default-image

ΗΠΑ: Νεκρός 13χρονος από τα πυρά της αστυνομίας

Κόσμος
ΗΠΑ: Νεκρός 13χρονος από τα πυρά της αστυνομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός 13χρονος έφηβος, που είχε στην κατοχή του αεροβόλο όπλο, από επίθεση αστυνομικών στο Κολόμπους των βορείων ΗΠΑ, θεωρώντας ότι συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον θάνατο του Τάιρι Κινγκ, ο θάνατος του οποίου επιβεβαιώθηκε στις 20.22 τοπική ώρα (03.22 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη το βράδυ στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Κολόμπους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Βάσει της ανακοίνωσης, οι αστυνομικοί εστάλησαν γύρω στις 19.42 τοπική ώρα σε περιοχή καθώς τους είχαν ειδοποιήσει ότι είχε διαπραχθεί μια ένοπλη ληστεία με περίστροφα με την εμπλοκή πολλών υπόπτων. Κατόπιν εντόπισαν τρεις άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με την περιγραφή που είχε δώσει το φερόμενο θύμα σχετικά με τους δράστες. Όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν ο ένας εξ αυτών έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του» προστίθεται στο κείμενο.

«Ο ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο»

Κανείς εκ των αστυνομικών που ενεπλάκησαν ούτε ο δεύτερος ύποπτος τραυματίστηκε, διευκρινίζουν οι αρχές, υπογραμμίζοντας ότι και άλλοι ύποπτοι αναζητούνται.

Τα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας εντόπισαν στο σημείο της τραγωδίας «κάτι που έμοιαζε με ένα περίστροφο», το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα αεροβόλο με λέιζερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News