default-image

Μάρτιν Σουλτς: Απειλή ο Τραμπ για την Ευρώπη

Κόσμος
Μάρτιν Σουλτς: Απειλή ο Τραμπ για την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για ολόκληρο τον κόσμο και θα ενθαρρύνει τους μιμητές του στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, η βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προ της επελάσεως των ακροδεξιών λαϊκιστών στην Ευρώπη. «Βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή:  Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών θεωρεί λανθασμένα τα όσα έκανε η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες», αναφέρει, εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβα. Γι' αυτό και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προ των δαιμόνων του παρελθόντος, στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιταχθεί.

Παράλληλα, ο Σούλτς μίλησε για το φόβο τον οποίο του προξενεί η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ: «Στην περίπτωση αυτή θα κάθεται κάποιος ανεύθυνος σε μια θέση, η οποία απαιτεί μια μεγάλη δόση υπευθυνότητας. Ο Τράμπ δεν είναι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόβλημα, αλλά για όλον τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν ένας άνθρωπος που κάνει επίδειξη με το να μην έχει την παραμικρή ιδέα και να υποστηρίζει ότι η εξειδικευμένη γνώση είναι ελιτίστικες ανοησίες, καταλήξει στο Λευκό Οίκο, τότε θα έχουμε φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο», δηλώνει επίσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News