default-image

Τανζανία: 13 νεκροί και 203 τραυματίες από ισχυρό σεισμό

Κόσμος
Τανζανία: 13 νεκροί και 203 τραυματίες από ισχυρό σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 203 τραυματίστηκαν στην επαρχία Μπουκόμπα, στη βορειοδυτική Τανζανία, η οποία επλήγη χθες από έναν ισχυρό σεισμό, δήλωσε χθες το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Ντιοντάτους Κιναουίλο.

«Προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη και υπό έλεγχο», είπε ο Κιναουίλο. «Ορισμένοι άνθρωποι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Δεν περιμένουμε να υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες. Θα δούμε αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), έπληξε χθες την Τανζανία και γειτονικά κράτη. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 15:27 (ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε 23 χλμ. ανατολικά της πόλης Ενσούνγκα, στην επαρχία Μπουκόμπα, στην απώτερη βορειοδυτική Τανζανία, κοντά στη λίμνη Βικτόρια.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι στην πόλη Μπουκόμπα πολλά κτίρια κατέρρευσαν και δεκάδες σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στη Νταρ ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, 1.400 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπουκόμπα.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, η οικογένεια του οποίου ζει στην σεισμόπληκτη πόλη, το πατρικό του υπέστη ζημιές, το περιφερειακό νοσοκομείο έχει γεμίσει και δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί άλλους τραυματίες, ο συντονισμός των επιχειρήσεων διάσωσης είναι ανύπαρκτος και «η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα».

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρουάντα, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα και στην Κένυα, σύμφωνα με το USGS. Η δόνηση έγινε ανεπαίσθητα αντιληπτή ως και στην Μπουκάβου, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News