default-image

Δεύτερο ζευγάρι υπό κράτηση στη Γαλλία

Κόσμος
Δεύτερο ζευγάρι υπό κράτηση στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άτομα ακόμη τέθηκαν υπό κράτηση από τις γαλλικές Αρχές για τη μυστηριώδη υπόθεση του οχήματος με αρκετές φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων. 

Στο όχημα είχαν βρεθεί επτά φιάλες αλλά χωρίς μηχανισμό πυροδότησης, μαζί με έγγραφα στα αραβικά, ενώ η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το δεύτερο ζευγάρι, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν την Πέμπτη δικαστικές πηγές που επικαλείται το Reuters, τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει το in.gr, eίχε προηγηθεί η σύλληψη ενός πρώτου ζευγαριού, ηλικιών 34 και 29 ετών. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν γνωστός στις Αρχές έχοντας φάκελο «s» στην ασφάλεια, δηλαδή για καταγεγραμμένη σχέση του με ριζοσπαστικά ισλαμιστικά δίκτυα.

Η γαλλική αστυνομία εκτιμά, όπως αφήνει ανεπίσημα να διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ότι ενδεχομένως να επρόκειτο για «πρόβα» χτυπήματος. Το τελευταίο 18μηνο έχουν σκοτωθεί πάνω από 200 στις τρεις μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία (στο Charlie Hebdo, στην εφιαλτική 13η Νοεμβρίου και στη Νίκαια).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News