default-image

Η Βραζιλία αποδοκιμάζει το νέο της Πρόεδρο

Κόσμος
Η Βραζιλία αποδοκιμάζει το νέο της Πρόεδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αποδοκιμασίες για το νέο συντηρητικό Πρόεδρο της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, στις πρώτες επίσημες εκδηλώσεις που παρευρέθη.

Συγκεκριμένα, χθες στην παρέλαση για την ημέρα της Ανεξαρτησίας, καθώς και στην τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, χιλιάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν το νέο Πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Αυγούστου 2016.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε πάνω από δέκα άλλες πολιτειακές πρωτεύουσες, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω ο Τέμερ», «σφετεριστή» και «εκλογές τώρα», σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη διαδήλωση στην Μπραζίλια, πάνω από 2.700 άνθρωποι, κατήγγειλαν τη νέα κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να λάβει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ύφεση που έχει πλήξει την οικονομία της χώρας εδώ και δεκαετίες. Ενώ στο Σάο Πάολο, ο αριθμός των διαδηλωτών εκτιμάται στους 10.000.

Οι διαδηλωτές, όπως και η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ κατά τη διάρκεια της δίκης της, η έκβαση της οποίας ήταν η καθαίρεσή της, κατήγγειλαν το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» εναντίον της από τη δεξιά και τον - μέχρι πρότινος - αντιπρόεδρό της, Μισέλ Τέμερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News